Спеціальні потреби

Кожен шостий американець – за межею бідності


Згідно з останніми статистичними даними, понад 46 мільйонів американців живуть за межею бідності.

Джина Збіковскі каже, що постійний пошук роботи і виживання на мізерну допомогу з інвалідності – далеке від американської мрії, яка колись у неї була:

«Для мене американська мрія означала власний будинок, автомобіль і повноцінне життя. Зараз я навіть не можу про це мріяти».

Співмешканцю Джини – Джону Олерічу – також не пощастило. У нього немає постійної роботи і медичного страхування. У додачу він хворіє на епілепсію:

«Ліки справді дуже дорогі, я купую їх щомісяця. Коли в мене немає чим заплатити, я покладаюсь на підтримку бабусі. Я мушу приймати ліки та платити за кожен візит до лікаря – я не хочу померти».

Кожен шостий американець як Джина та Джон живуть у бідності.

«Бідність – це щоденна боротьба. Треба постійно вирішувати – купити продукти, чи заплатити за житло; прогодувати дітей чи купити їм ліки», – Кім Перез.

Кім Перез очолює Центр ресурсів в окрузі Дюпаж, що у штаті Іллінойс, який допомагає бідним продуктами харчування:

«Багато людей, які були досить успішними, мають добру освіту, зараз опинилися у скрутній ситуації. Їхні виплати з безробіття закінчились, а федеральних, штатних, чи місцевих програм, які б надавали їм допомогу, насправді не так і багато».

Що більше людей скочується за межу бідності, то важче гуманітарним организаціям надати їм допомогу. Ліса Мейс-Ліліґ працює в соціальній службі допомоги у передмісті Чикаго. Вона каже, що лише незначний відсоток людей, які потребують підтримки, її отримують:

«Джерела фінансування зменшуються, а потреби з кожним днем зростають. Ситуація стає дедалі важчою».

Джина розуміє, що гуманітарні організації можуть надати лише незначну допомогу. Вона каже, що воліла б працювати і дбати про себе самостійно. Збіковскі додає, якщо безробіття в країні, яке зараз становить понад 9%, продовжуватиме зростати, все більше і більше людей опиняться у подібній ситуації.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG