Спеціальні потреби

У США збільшується прірва між бідним і багатим населенням


У США збільшується прірва між бідним і багатим населенням
У США збільшується прірва між бідним і багатим населенням

Останні офіційні дані у Сполучених Штатах показують, що різниця у статках між білими і національними меншинами у США досягла найбільшого розміру за останні чверть століття. Частково причиною цьому є остання економічна рецесія.

Дослідницький Центр П’ю у вівторок опублікував дані, які вказують на те, що економічне сповільнення найгірше вдарило по іспаномовній громаді США, де середній достаток сім’ї у період з 2006-го по 2009-ий роки упав на більш ніж 60%. Серед чорношкірих американців цей показник склав близько 50%. А найменше постраждали білі американці. У них багатства поменшало лише на 16%.

Рівень багатства вимірюється у США за формулою: доходи мінус борги. І у 2009-му році на білошкіру родину ця сума в середньому склала 113 тисяч доларів. Для іспаномовної сім’ї вона становить 6 тисяч 235 доларів. Для чорношкірої – 5,700 доларів.

У дослідженні також говориться, чому внаслідок кризи у США найбільше постраждали меншини. Так у звіті йдеться, що саме вони до початку кризи найактивніше інвестували у нерухомість, в той час, як білі американці значну частину доходів вкладали у ринок цінних паперів. І хоч обидва ринки у період між 2005-им і 2009-им роками зазнали значних втрат, ринок цінних паперів за останній час зумів надолужити частину втраченого. Разом з тим, ринок нерухомості так і не оговтався від масового падіння.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG