Спеціальні потреби

Обама підписав закон про фінансування уряду США


Обама підписав закон про фінансування уряду США
Обама підписав закон про фінансування уряду США

У пізніх годинах у п’ятницю, американським законодавцям вдалося досягти згоди щодо федерального бюджету і, таким чином, запобігти закриттю уряду. Згідно з підписаним у суботу ввечері президентом Бараком Обамою законом, законодавцям дано ще кілька днів для доопрацювання компромісного бюджету, яким фінансуватиметься діяльність уряду до кінця 2011 фіскального року.

Після запеклих дебатів, які тривали кілька місяців, сторони узгодили план скорочень на 38,5 мільярдів доларів. Це сталося за годину до часу, коли мали припинити працю більшість урядових агентств і служб, за винятком найнеобхідніших.

Втім, у суботу Обама здійснив несподіваний візит до популярного серед відвідувачів американської столиці пам’ятника президенту Лінкольну. У розмові з туристами, він наголосив на тому, що цей меморіал, як також й інші історичні пам’ятки у Вашингтоні та парки, відкритий для відвідувачів. Він також зазначив, що досягнутий в останню годину компроміс, є - за його словами - «таким родом співробітництва, якого я сподіваюся у майбутньому».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG