Спеціальні потреби

Оприлюднено результати слідства про атаку на пакистансько-афганському кордоні


Вертоліт американських військ в Афганістані
Вертоліт американських військ в Афганістані

Міністерство оборони Сполучених Штатів повідомило, що недостатня координація зусиль як з боку Пакистану, так і очолених США коаліційних військ довела до помилкової атаки, в результаті якої у районі кордону з Афганістаном загинуло 24 пакистанських солдатів.

У четвер оприлюднено результати розслідування інциденту, в якому сказано, що американські сили діяли «в самообороні і з відповідною силою», коли були обстріляні пакистанськими військами в районі погано позначеного кордону між обома країнами.

У документі сказано, що інформація з неточно позначеним кордоном, отримана від пакистанських прикордонних військ довела до непорозуміння щодо розташування пакистанських прикордонних постів.

Слідство виявило, що з боку американських сил не було «навмисних спроб» ввести в оману або атакувати пакистанських військових.

Міністерство оборони США висловило «дуже глибокий жаль» і «щире співчуття» з приводу інциденту, але не виконало пакистанської вимоги про повне вибачення.

Атака, яка сталася 26 листопада, лише додатково загострила і без того чимале напруження у відносинах між Сполученими Штатами і Пакистаном. Ісламабад доручив американським військам залишити повітряну базу на своїй території, які нею користувалися, і на невизначений час закрив два наземні шляхи, яким сили НАТО надсилали небойові постачання до Афганістану.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG