Спеціальні потреби

WSJ: США обганяють Росію з виробництва нафти і газу


США обганяють Росію в якості найбільшого виробника нафти і газу в світі, стверджує Wall Street Journal.

Згідно з аналізом газети - головного органу ділових кіл США, - це може повністю перебудувати ринки і підірвати вплив традиційних країн-експортерів енергоносіїв.

Американське ділове видання вказує, що в останні роки США активно нарощували виробництво енергоносіїв. Цьому сприяла розробка сланцевих родовищ нафти і природного газу, яка була немислимою ще десять років тому.

Проведений Wall Street Journal аналіз показав, що США найближчим часом обженуть Росію в якості найбільшого в світі виробника нафти і газу і, можливо, це вже сталося.

На тлі успіхів США, Росія намагається підтримувати поточний рівень виробництва і поки що не освоїла технологію гідророзриву пласта, яка дозволила значно збільшити американські запаси енергоносіїв, зазначає газета.

«Це надзвичайний поворот подій, - заявив голова Управління енергетичної інформації (УЕІ) США Адам Сімінскі. - Він знаменує початок ери нової оцінки ситуації на ринках і відкриває такі можливості, про які не можна було і мріяти мільйон років».

Wall Street Journal пише, що, згідно з даними УЕІ та Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), в липні видобуток нафти, газу і суміжних видів палива в США склав близько 22 мільйонів барелів на день.

За прогнозами Москви, в Росії виробництво нафти і газу в 2013 році складе близько 21,8 мільйона барелів на день.

Це надзвичайний поворот подій, - заявив голова Управління енергетичної інформації (УЕІ) США Адам Сімінскі. - Він знаменує початок ери нової оцінки ситуації на ринках і відкриває такі можливості, про які не можна було і мріяти мільйон років
Це надзвичайний поворот подій. Він знаменує початок ери нової оцінки ситуації на ринках і відкриває такі можливості, про які не можна було і мріяти мільйон років
Адам Сімінскі
Торік США вперше з 1982 року видобули більше природного газу, ніж Росія, вказує газета, посилаючись на дані МЕА.

США також наздоганяють Росію з видобутку сирої нафти. У першому півріччі Росія виробляла в середньому 10,8 мільйона барелів нафти і суміжних видів палива на день. Це приблизно на 900 тисяч барелів більше, ніж у США, але кілька років тому розрив між двома країнами становив три мільйони барелів, пише Wall Street Journal, посилаючись на дані МЕА.

Обсяг сирої нафти, яка видобувається на родовищах Баккен у Північній Дакоті та Іґл-Форд у Техасі, які входять до числа найбільших сланцевих родовищ США, продовжує зростати швидкими темпами, в той час як Росія, за останні три роки, може похвалитися лише відносно незначним приростом, пише Wall Street Journal.

Російський уряд передбачає, що до 2016 року видобуток нафти збережеться на поточному рівні, а природного газу - зросте на 3 відсотки.

У Москві стурбовані, що постачання американської сирої нафти негативно відіб'ються на експорті російських енергоносіїв, вказує газета Wall Street Journal.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG