Спеціальні потреби

Президент Обама порушив тему економіки, Лівії та Афганістану


Президент Обама порушив тему економіки, Лівії та Афганістану
Президент Обама порушив тему економіки, Лівії та Афганістану

У середу в Білому домі відбулася прес-конференція президента Барака Обами, під час якої він порушив питання американської економіки, Лівії та Афганістану.

Президент закликав Конгрес вдатися до кроків для посилення економіки і допомоги населенню, а також до схвалення торговельних угод з Колумбією, Панамою і Південною Кореєю. Він сказав, що Конгрес мусить також збільшити ліміти на державну заборгованість і одночасно скоротити дефіцит федерального бюджету.

Щодо питання Лівії, то він захищав започатковану три місяців тому міжнародну місію, кажучи, що ці зусилля дали захист тисячам жителів цієї північноафриканської країни. Він додав, що лівійський лідер Каддафі мусить подати у відставку для запевнення безпеки лівійців.

Президент також відповів на критику у Конгресі щодо Лівії, кажучи, що він не порушив Резолюції про воєнні повноваження. Цей американський закон вимагає протягом 60 днів схвалення Конгресом рішення президента, якщо американські збройні сили беруть участь у воєнних діях.

Щодо ситуації в Афганістані, то Обама сказав, що Сполучені Штати розсудливо зменшують кількість своїх військ у тій країні та продовжуватимуть чинити тиск на аль-Кайду навіть після того, коли всі американські військовослужбовці залишать Афганістан. Він додав, що в національних інтересах Сполучених Штатів є не дозволити колапсу афганського уряду, тому що це дало б аль-Кайді можливість відновити свої сили. Президент Обама заявив, що скорочення кількості американських військ в Афганістані відбувається після десяти «дуже довгих» років війни.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG