Спеціальні потреби

Обама направить до американсько-мексиканського кордону додаткових 1200 солдатів


\

Чільний посадовець США повідомив, що президент Обама направить додаткових 1200 національних гвардійців до американсько-мексиканського кордону і звернеться до Конгресу з проханням про надання додаткових 500 мільйонів доларів для боротьби з торгівлею наркотиками.

За повідомленнями, цей захід є частиною всеохоплюючого плану президента Обами, який має на меті зебезпечити південно-західний кордон країни. Додаткові сили нададуть негайну допомогу правохоронцям і розвідувальним службам.

У 2006 році, тодішній президент Джордж Буш відправив кілька тисяч національних гвардійців до кордону, аби допомогти федеральним імміграційним агентам, обтяженим нелегальною імміграцією. Операція тривала до 2008-го року.

Президент Обама намагається заручитися підтримкою республіканців його плану щодо докорінної реформи імміграційних законів. У вівторок він зустрівся зі законодавцями на Капітолійському пагорбі. Республіканці, одначе, не зобов’язалися підтримати президента і заявили, що 1200 військовослужбовців це недостатня кількість для ефективного подолання проблеми на кордоні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG