Спеціальні потреби

Обама закликав Росію і Китай чинити тиск на Іран


Зустріч Барака Обами з Дмитром Медведєвим у Гонолулу на Гавайських островах
Зустріч Барака Обами з Дмитром Медведєвим у Гонолулу на Гавайських островах

Президент Барак Обама закликав російського і китайського лідерів, щоб вони підтримали його зусилля щодо чинення тиску на Іран у справі його ядерної програми.

Обама заявив, що він порушив тему іранської ядерної програми на окремих зустрічах з президентом Дмитром Медведєвим і президентом Ху Цзіньтао в суботу при нагоді регіонального саміту в Гонолулу на Гавайських островах.

Після зустрічі з Медведєвим Обама сказав, що він і російський президент підтвердили свої наміри опрацювати «спільну відповідь» на іранську ядерну діяльність, яка «змусить Іран» дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань.

Перед тим, як зустрітися з Ху Цзіньтао, президент Обама сказав, що він і китайський лідер хочуть запевнити, що Іран дотримується «міжнародних принципів і норм».

Претенденти на кандидата від Республіканської партії на президентські вибори 2012 року піддають критиці становище президента Обами і закликають до жорсткіших санкцій проти Ірану.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG