Спеціальні потреби

США підкреслюють економічний аспект у відносинах з Азією


Державний секретар США Гілларі Клінтон
Державний секретар США Гілларі Клінтон

Державний секретар США Гілларі Клінтон вважає, що Сполучені Штати повинні поставити економічні питання в центрі своєї закордонної політики і встановити кращі відносини з країнами тихоокеанського регіону для побудови сильніших зв’язків з Азією.

У промові, підготовленій на засідання Економічного клубу в Нью-Йорку, пані Клінтон скаже лідерам ділових кіл, що Америка опинилася перед світом, у якому впливи будуть визначені більш економічною, а військовою силою. Вона також скаже, що сильні трансатлантичні зв’язки, які Вашингтон закріпив з Європою, мусять бути встановлені також з азійським регіоном.

Професор економіки Університету Цінхуа в Пекіні сказав Голосу Америки, що планована промова Гілларі Клінтон є новим підкресленням важливості Азії, зокрема у світлі зростаючого економічного статусу Китаю та його територіальних амбіцій у регіоні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG