Спеціальні потреби

Сенат США починає дебати щодо посилення контролю за зброєю


У четвер в американському Сенаті починаються дебати щодо законодавства про посилення контролю за обігом зброї. Це – один з найбільш суперечливих та емоційних законопроектів року.

За всіма ознаками, Сенат, більшість в якому становлять демократи, відкине спроби деяких консервативних республіканців заблокувати розгляд цього документа.

Можливість розпочати дебати з'явилася завдяки компромісній угоді про розширення перевірок покупців зброї, досягнутій двома сенаторами - прихильниками права на посідання зброї (один з них демократ, інший - республіканець). Компроміс передбачає проведення перевірок при закупівлі зброї на ярмарках та через Інтернет. Проте, перевірки не будуть потрібні, в разі якщо покупець і продавець є членами сім'ї або друзями.

Законопроект також передбачає заборону на продаж штурмової зброї і обмеження кількості куль в магазині. Ці положення законопроекту мають мало шансів на схвалення сенаторами.

Грудневе масове вбивство 26 дітей і вчителів у початковій школі Ньютаун, штат Коннектикут, вивело проблему контролю за обігом зброї в центр уваги всієї країни.

Дебати в Сенаті в четвер стануть лише першою з численних дискусій в Конгресі про контроль за зброєю. При цьому, будь-який законопроект повинен також бути схвалений Палатою представників, де більшість становлять республіканці.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG