Спеціальні потреби

Торнадо і повінь у США


Рятувальники ходять від дверей до дверей шукаючи тих, кому може бути потрібна допомога.

Потужний буревій пронісся 14-ма американськими штатами. В одній лиш Айові зафіксували 27 торнадо. А у Північній Кароліні кілька людей потрапили у лікарні через те, що їх зачепив удар блискавки.

Цими вихідними на Середньому Заході та Південному Сході Сполучених Штатів, не на жарт вирувала негода. Потужні шторми, торнадо і потопи обрушилися на значну частину країни. Деякі райони у штаті Айова оголошені зоною стихійного лиха.

Дерева лежать на дахах, що зірвало з будинків. Влада в штаті Айова припускає, що більше половини території міста Мейплтаун зазнала збитків або ж було знищена цілком. Протягом ночі рятувальні бригади шукали серед уламків поранених або ж тих, хто застряг і не може вибратися.

Тим часом у Північній Дакоті, через потужні опади, Червона ріка вийшла з берегів змиваючи все на своєму шляху. Мешканці міста Фарго намагалися огородитися мішками з піском, але й це подекуди було марним проти такої потужної природної стихії. Так у штаті Оклагома на землю обрушився гігантський град, який нищив практично все. Тамтешні жителі досі прибирають ось ці величезні глиби льоду, які мають розмір бейсбольного м»яча.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG