Спеціальні потреби

Ситуація на американському ринку праці дещо поліпшується


Безробіття у США практично не зменшується
Безробіття у США практично не зменшується

Згідно з оприлюдненими в четвер даними, ситуація на американському ринку праці дещо поліпшується, однак торговельний дефіцит майже не змінився.

Міністерство праці США заявило, що кількість американців, які минулого тижня звернулися з проханням про надання їм допомоги з безробіття, зменшилася на 1000 людей до числа 404 тисяч.

Хоча це деяке поліпшення, загальна кількість все-таки вища від тієї, якою вона була б, якби ринок праці був здоровим.

Окремі дані вказують на різницю між тим, що США експортують і що імпортують. Ці дані за місяць серпень на загал не змінилися. Торговельний дефіцит за той місяць становив 45.6 мільярда доларів. Дефіцтит підкреслює те, що велику частину товарів, які придбають американці, виготовлені в інших країнах іноземними робітниками.

Дані про торговельний дефіцит оприлюднено наступного дня після того, як Конгрес США схвалив угоди про вільну торгівлю з Південною Кореєю, Колумбією і Панамою. Прихильники угод кажуть, що вони значно збільшать торгівлю і створять або збережуть у США сотні тисяч робочих місць.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG