Спеціальні потреби

Кількість прохачів допомоги по безробіттю у США дещо знизилась


Кількість американців, які вперше подали прохання про допомогу по безробіттю зменшилась.

Міністерство праці США щойно повідомило, що минулого тижня таких прохань отримано 445 тисяч – тобто на 11 тисяч менше у порівнянні з попереднім тижнем – а це найнижча цифра впродовж останніх 3 місяців.

Згідно зі звітом, загальна кількість американців, які отримують виплати по безробіттю знизилась до 4,5 мільйона – тобто до найнижчого рівня на кінець червня.

Тим часом, окремий звіт від інтернет-порталу для наймання на роботу Monster Worldwide, вказує на деяке збільшення попиту на робочу силу поміж працедавців у серпні і вересні і на 16% у порівнянні з цим же періодом минулого року.

Такі інформації надходять напередодні оприлюднення Міністерством праці щомісячного звіту про стан безробіття.

За передбаченням експертів, рівень безробіття у Сполучених Штатах дещо збільшиться – до 9,7% – і це свідчить про те, що шлях до економічного відновлення у США вибоїстий і неврівноважений.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG