Спеціальні потреби

Палата представників США проголосувала за підняття боргового ліміту


Спікер Палати представників Конгресу США Джон Бейнер
Спікер Палати представників Конгресу США Джон Бейнер

У понеділок ввечері, керована республіканцями Палата представників Конгресу США схвалила законопроект про підвищення верхньої межі державного боргу. 269 законодавців проголосували ЗА компромісний план, 161 конгресмен – ПРОТИ.

Сьогодні о 12 годині за місцевим часом, тобто за 12 годин до терміну можливого дефолту, заплановане голосування в цій справі у вищій палаті Конгресу – Сенаті, де демократи мають більшість.

Якщо сенатори схвалять законодавство про підвищення ліміту державного боргу і скорочення урядових витрат, документ відправлять президенту Обамі, який вже заявив, що його підпише.

Компромісний план, серед іншого, передбачає підняття межі на позичання для уряду на два трильйони чотириста мільярдів доларів. Цього має вистачити, аби фінансувати урядові видакти до кінця 2012 року. Втім, бюджетні витрати будуть зменшені на один трильйон двісті мільярдів доларів протягом наступних десяти років.

Крім цього, має бути сформований спеціальний Конгресовий комітет, метою якого буде знайти додаткові скорочення бюджетного дефіциту на півтора трильйона доларів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG