Спеціальні потреби

Палата представників США відкинула проект про збільшення державного боргу


Палата представників США відкинула проект про збільшення державного боргу
Палата представників США відкинула проект про збільшення державного боргу

Палата представників США відкинула законопроект, який передбачав збільшення максимального рівня державного боргу на суму приблизно двох трильйонів доларів без скорочень урядових витрат. Проти законопроекту проголосувало 318 законодавців, за – 97. Контрольована республіканцями палата відкинула проект про збільшення суми державних запозичень, яка тепер становить 14 трильйонів доларів.

Законопроект був запропонований законодавцями-республіканцями, які також хотіли його провалу. Голова фінансового комітету республіканець Дейв Кемп заявив, що республіканці дають ясно зрозуміти, що вони не погодяться із збільшенням лімітів державного боргу без значних скорочень витрат і «реальних бюджетних реформ».

Демократи назвали голосування «політичним театром», тому що республіканці намагалися отримати доказ, що демократи голосували за збільшення лімітів державного боргу без скорочень урядових витрат.

Республіканці закликають до глибоких і негайних скорочень, тоді як демократи віддають перевагу скороченню витрат або збільшенню податків протягом кількох наступних років.

Міністр фінансів США Тимоті Ґайтнер попередив, що Сполучені Штати можуть опинитися перед «катастрофічними наслідками», якщо законодавці не піднімуть межі державного боргу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG