Спеціальні потреби

Міністр фінансів США захищає схвалену угоду щодо дефіциту бюджету


Міністр фінансів США Тимоті Ґайтнер
Міністр фінансів США Тимоті Ґайтнер

Міністр фінансів США Тимоті Ґайтнер захищає компромісну угоду про скорочення державних витрат і підняття верхньої межі запозичень країни, кажучи, що це дає урядовцям нагоду опрацювати нову ефективнішу бюджетну систему.

У статті в газеті Washington Post Ґайтнер зазначає, що підписана у вівторок угода усуває загрозу дефолту, що могло призвести до збільшення процентних ставок і змушення споживачів платити більше за кредитні картки та інші необхідні позики.

Він каже, що угода дозволить урядові робити інвестиції в освіту, технології та інфраструктуру, що може сприяти зростанню економіки.

Одначе, угоду піддають критиці деякі провідні економічні експерти.

Виконавчий директор однієї з найбільших у світі інвестиційних фірм заявив, що «угода затьмарює і так невтішну перспективу» щодо економіки США. Мохамед ель-Еріан попереджає, що угода навряд чи скоротить справжні дефіцити країни, і відкладає на пізніше рішення у ключових питаннях.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG