Спеціальні потреби

Американські політики шукають компромісу щодо зменшення бюджетного дефіциту


Американські політики шукають компромісу щодо зменшення бюджетного дефіциту
Американські політики шукають компромісу щодо зменшення бюджетного дефіциту

Лідери американського Конгресу знову зустрінуться з президентом Бараком Обамою у вівторок після обіду. Сторони досі не можуть похвалитися прогресом в домовленостях щодо зменшення бюджетного дефіциту та підвищення ліміту урядового боргу.

Нагадаємо, що Вашингтон має лише три тижня для досягнення компромісу. Інакше 2 серпня країну очікує дефолт. Обама прагне досягти домовленості раніше, аби Конгрес міг опрацювати та проголосувати за конкретні її положення. Раніше Президент пообіцяв щодня зустрічатися з представниками обох партій Конгресу, допоки не буде досягнуто угоди. Втім, обидві - Демократична партія Обами та опозиційна Республіканська партія - ще далекі від компромісу.

Президент запропонував скоротити витрати на 4 трильйона доларів та збільшити надходження до бюджету з рахунок підняття податків для багатих верств населення та великих корпорацій. Тим часом республіканці виступають проти підняття податків. Вони лише хочуть зосередитися на зменшенні державних витрат.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG