Спеціальні потреби

США: Фідель Кастро мусить залишити посаду


Держсекретар Гілларі Клінтон дає свідчення у Конгресі
Держсекретар Гілларі Клінтон дає свідчення у Конгресі

Державний секретар США Гілларі Клінтон заявила, що позиція Сполучених Штатів щодо Куби залишається такою, що «Кастро мусить залишити посаду».

Пані Клінтон виступала під час слухань у сенатському комітеті з питань збройних сил, де головними темами є Афганістан і Пакистан. Однак на запитання про американську політику щодо Куби вона відповіла, що політика залишається такою самою протягом уже понад 50 років – що комуністичний лідер Фідель Кастро повинен залишити посаду.

«На жаль» – додала вона – «він, за всіма ознаками, нікуди не йде».

Гілларі Клінтон заявила, що США хочуть, щоб на Кубі була демократія. Вона також сказала, що американські офіційні особи регулярно проводять зустрічі з кубинськими колегами для обміркування питань взаємного зацікавлення.

У 2006 році Фідель Кастро формально передав владу своєму молодшому братові Раулю, але й далі залишається впливовою особою в комуністичній державі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG