Спеціальні потреби

Літні витрати американців дещо підняли настрій економіки


Літні витрати американців дещо підняли настрій економіки
Літні витрати американців дещо підняли настрій економіки

Протягом липня, серпня та вересня американська економіка продемонструвала ознаки зростання. Експерти називають причиною зростання – збільшення споживацьких витрат.

Про це у четвер заявило Міністерство торгівлі США, оприлюднивши квартальну доповідь. Відповідно до неї, за три місяці зафіксовано зростання на рівні 2,5 відсотки за рік.

Це найбільше зростання за весь рік і дуже значне збільшення у порівнянні із попереднім кварталом.

Окрема доповідь засвідчила проблеми на ринку нерухомості у зв’язку із падінням кількості угод на ринку вторинного житла. Угоди на даному ринку падають уже третій місяць поспіль. Експерти називають причиною обвалу ринку великий рівень безробіття та ускладнення умов отримання кредиту на придбання житла у банках.

Водночас, з інших джерел, у четвер стало відомо, що минулого тижня дещо зменшилась кількість американців, які звертаються до уряду за допомогою по безробіттю.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG