Спеціальні потреби

Міністр Ґайтнер веде розмови в Пекіні на тему санкцій проти Ірану


Міністр фінансів Сполучених Штатів Тимоті Ґайтнер
Міністр фінансів Сполучених Штатів Тимоті Ґайтнер

Міністр фінансів Сполучених Штатів Тимоті Ґайтнер прибув до Пекіна, щоб переконати китайських офіційних осіб щодо підтримки санкцій проти нафтової промисловості Ірану.

Ґайтнер шукає співпраці Китаю в справі недавно прийнятого американського закону, який закликає до санкцій проти іранських фінансових установ, що ведуть справи з Центральним банком Ірану, який є головою кліринговою палатою для експорту та імпорту нафти. Метою американського закону є чинити тиск на Тегеран, щоб він припинив свою спірну програму виготовлення ядерної зброї.

Китай – головний імпортер іранської нафти – повторно виступає проти американських санкцій, кажучи, що вони односторонні і не поможуть переконати Іран, щоб він відмовився від своєї ядерної програми.

У понеділок заступник міністра закордонних справ Китаю захищав імпорт іранської нафти, кажучи, що китайсько-іранські торговельні відносини не мають «нічого спільного з ядерним питанням».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG