Спеціальні потреби

США: кращі відносини з Бірмою не загрожують інтересам Китаю


Американський дипломат Дерек Мітчелл (посередині) з Аунг Сан Су Чжі і представником Держдепартаменту США
Американський дипломат Дерек Мітчелл (посередині) з Аунг Сан Су Чжі і представником Держдепартаменту США

Спеціальний посланник США до Бірми Дерек Мітчелл заявив, що кращі відносини Сполучених Штатів з цією південно-східною країною Азії не слід вважати загрозою Китаєві.

На закінчення відвідин Пекіну Мітчелл сказав репортерам, що США не бажають, щоб відносини з Бірмою мали «негативний вплив на бірмансько-китайські відносини».

Мингулого місяця державний секретар США Гілларі Клінтон здійснила історичні відвідини Бірми, де сказала, що Сполучені Штати візьмуть до уваги можливість скасування санкцій, якщо новий номінально цивільний уряд Бірми продовжуватиме політичні реформи.

Під час того візиту китайська урядова газета заявила, що Китай позитивно розглядає бажання Бірми мати кращі відносини із Заходом, але не коштом інтересів Пекіна.

Дехто висловлював здогади, що візит пані Клінтон мав на меті переконати Бірму, щоб вона наблизилась до США коштом свого багаторічного союзника Китаю.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG