Спеціальні потреби

Американські законодавці підтримують білоруських протестувальників


Протест у Білорусі
Протест у Білорусі

Палата представників США схвалила законопроект на підтримку демократії і прав людини в Білорусі, де міліція заарештувала сотні людей, які виступали проти авторитарного правління президента Олександра Лукашенка.

«Акт про білоруську демократію і права людини» закликає до звільнення всіх політичних в’язнів у Білорусі, включно з тими, які були заарештовані після придушення протестів після спірного переобрання Лукашенка на президентську посаду у грудні минулого року.

Законопроект не визнає результатів виборів, називаючи їх «пошахрованими». Він також пропонує підтримку з боку Конгресу обмежень, які уряд Сполучених Штатів наклав на білоруських посадовців та їх родини, бізнесменів, а також службовців органів безпеки, причетних до придушення післявиборчих протестів.

Палата представників прийняла законопроект в середу. Тепер його розглядатиме Сенат.

Автор законопроекту республіканець Крис Сміт заявив, що це рішення підтверджує політику уряду Сполучених Штатів рішучої підтримки білоруського народу в його боротьбі проти того, що він назвав «диктатурою Лукашенка. Конгресмен Сміт заявив, що законопроект є «заохотою для тих, хто бореться за гідність і основні права».

У середу, під час антиурядових протестів, білоруська міліція заарештувала понад 400 людей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG