Спеціальні потреби

Маллен піддав критиці оприлюднення документів про війну в Афганістані


Голова Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США адмірал Майк Маллен піддав критиці оприлюднення понад 90 000 таємних документів про останні шість років війни в Афганістані.

У вівторок, у дорозі з Іраку до Афганістану, Маллен сказав, що він був «обурений» з приводу недозволеного оприлюднення документів, які, за його словами, можуть проставити американських військовослужбовців в Афганістані у загрозливе становище.

Документи, оприлюднені в неділю на Інтернет-сторінці WikiLeaks, серед іншого, кажуть, що пакистанська розвідка підтримує повстанські групи , що ведуть діяльність в Афганістані. Маллен сказав, що «одним з головних аспектів» минулої і теперішньої стратегії є покращити відносини з Пакистаном, щоб його офіційні особи придушили аль-Кайду та пов’язані з нею угруповання.

Адмірал Маллен відвідав Пакистан 19 разів під час двох з половиною років перебування на посаді. Він сказав, що пакистанська розвідка «мусить стратегічно змінити напрям своєї діяльності», але не був спроможний відповісти, наскільки це змінилося, не зважаючи на його особисті зусилля і зусилля інших американських офіційних осіб.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG