Спеціальні потреби

Уряд Канади готовий допомогти Україні експортувати зерно


Ілюстрація зерна на фоні прапору України. Фото зроблене 8 травня 2022 року. Reuters/Дадо Рувіч
Ілюстрація зерна на фоні прапору України. Фото зроблене 8 травня 2022 року. Reuters/Дадо Рувіч

Уряд Канади висловив готовність допомогти Україні вивозити зерно, заблоковане в країні через російську агресію. Про це заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі.

«Ми маємо переконатись, що зерно буде відправлене по всьому світу, - заявила міністерка закордонних справ Канади. - Якщо цього не відбудеться, мільйони людей відчують голод». За її словами, Канада готова надсилати свої кораблі до європейських портів, щоб допомогти доставити українське зерно за призначенням.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок також заявила про важливість забезпечення логістики для поставок зерна з України. 50 мільйонів людей в Африці та на Близькому Сході зіткнуться з голодом в наступні місяці, якщо не розв'язати питання поставок, заявила посадовиця.

Тим часом, відновити роботу портів в Одеському регіоні закликає Всесвітня продовольча програма Організації Об’єднаних Націй. У зверненні опублікованому на офіційній сторінці організації минулої п’ятниці 6-го травня, наголошують, що продукти харчування, які виробляються в Україні, повинні вільно надходити до решти світу, допоки глобальна криза голоду у світі не вийшла з-під контролю.

Нагадаємо, що в Німеччині завершилась триденна зустріч міністрів країн "Групи семи". За результатами зустрічі, в якій також взяли участь міністри закордонних справ України та Молдови, посадовці виступили із низкою заяв, зокрема на підтримку України, закликали до більшої економічної та політичної ізоляції Росії а також наголосили на важливості координації з подолання енергетичної та продовольчої криз в світі, які викликала війна.

Міністри закордонних справ країн «Групи семи» заявили, що продовжуватимуть військову допомогу Україні, «доки це буде необхідно», а також ніколи не визнають зміни кордонів України через військову агресію Росії.

Дивіться також: Як Канада допомагає Україні у час війни. Відео

Як Канада допомагає Україні у час війни. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:15 0:00
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG