Спеціальні потреби

Президент США виступив на форумі Генеральної Асамблеї ООН


Президент США Барак Обама виступає на 66 сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку
Президент США Барак Обама виступає на 66 сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку

У своєму виступу у середу на форумі Генеральної Асамблеї ООН, президент США Барак Обама заявив, що єдиний шлях до розв’язання ізраїльсько-палестинського конфлікту це - переговори.

Обама сказав, що він розчарований зволіканнями з мирним процесом, проте він далі підтримує позицію США, що конфлікт необхідно вирішити шляхом діалогу між ізраїльтянами і палестинцями, а не в ООН. Палестинські лідери заявили, що подадуть заявку про вступ незалежної держави Палестина в ООН.

Обама також вказав на «безпрецедентний мандат» втрутитися у Лівію, як на приклад міжнародної співпраці, і говорив про реакцію США на рік «сейсмічних» демократичних змін в арабському світі.

Він зазначив, що у світлі так званої «арабської весни», членам ООН необхідно докладати більше зусиль для відбудови цих країн».

Американський президент закликав до проголошення санкцій проти режим Сирії, кажуть, що у пошуках правосуддя, сирійський народ виявляє гідність і мужність.

Із посиленням дебатів щодо визнання державності Палестини, у своєму виступі генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав світових лідерів сприяти досягненню поступу у мирних переговорах на Близькому Сході і підтримувати країни арабського світу у процесі їх переходу до демократії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG