Спеціальні потреби

Клінтон натякнула, що Росія та Китай мусять пояснити свою позицію щодо Сирії


Клінтон натякнула, що Росія та Китай мусять пояснити свою позицію щодо Сирії
Клінтон натякнула, що Росія та Китай мусять пояснити свою позицію щодо Сирії

У четвер Управління ООН з прав людини заявило, що протягом семи місяців у Сирії загинуло більше 2900 людей. Минулого місяця ООН оцінювала кількість жертв у 2700 людей.

Тим часом базована у Лондоні Сирійська служба спостерження за дотриманням прав людини заявила, що у четвер у місті Джабаль аль-Завія поблизу кордону із Туреччиною відбулись сутички між сирійськими силами безпеки та військовими, які перейшли на бік опозиції. В ході боїв загинуло 4 солдати.

Президент Башар аль-Асад використовує війська для того, щоб придушити виступи політичної опозиції та проводить військові операції проти солдатів, які стали на бік опозиції.

У середу державний секретар США Гілларі Клінтон заявила, що Рада Безпеки ООН відмовилася від своєї відповідальності не зумівши ухвалити резолюцію щодо засудження Сирії за криваве придушення опозиції всередині країни.

Не називаючи Росію та Китай, Клінтон заявила, що двом країнам доведеться пояснити причини свого вето "сирійському народу". У вівторок Москва та Пекін заблокували резолюцію із засудженням Сирії, яку написали Франція, Великобританія, Німеччина та Португалія.

Позиція Китаю та Росії викликала обурення в Європі та США.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG