Спеціальні потреби

ООН піддала критиці КНДР за порушення прав людини


Рада ООН з прав людини у Женеві
Рада ООН з прав людини у Женеві

Рада ООН з прав людини висловила занепокоєння з приводу – як це було сказано - «грубих і значних порушень» людських прав у Північній Кореї, і закликала Пхеньян дати дозвіл на доставки гуманітарної допомоги збіднілому населенню країни.

На своєму засіданні у Женеві, учасники цього Форуму ООН, до складу якого входять 47 країн, висловили свою стурбованість ситуацією у КНДР у резолюції, яку висунули члени Європейського Союзу та Японією. Резолюцію схвалили 30 країн. Китай, Куба і Росія проголосували проти, а 11 країн утрималися від голосування. У резолюції також закликається Північну Корею надати доступ до країни представникові Ради.

Делегат КНДР засудив резолюцію кажучи, що його країна не зречеться свого соціалістичного курсу.

Міжнародні гуманітарні організації, які мають докази поширеного недоїдання та голоду у Північній Кореї, неодноразово вимагали, щоб Пхеньян відкрив безперешкодний доступ міжнародним благодійним організаціям до страждаючого населення країни.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG