Спеціальні потреби

ООН піддає Білорусь різкій критиці з приводу катувань в’язнів


ООН піддає Білорусь різкій критиці з приводу катувань в’язнів
ООН піддає Білорусь різкій критиці з приводу катувань в’язнів

Комітет ООН проти катувань піддав різкій критиці Білорусь з приводу її репутації щодо тортур і зловживань у відношенні до в’язнів з боку службовців органів безпеки.

У п’ятницю комітет заявив, що він стурбований численими і послідовними звинуваченнями в справі зловживань та відмовою Білорусі провести слідство в справі цих звинувачень.

Комітет також висловив занепокоєння з приводу таємних страт засуджених і того, що родини страчених повідомлено про це щойно кілька тижнів пізніше.

У четвер три незалежні експерти ООН заявили, що нові зміни до законодавства Білорусі загрожують фундаментальним громадянським і політичним правам в країні.

Згідно з новим законом, влаштування зборів без дозволу зі сторони влади вважається кримінальним злочином. Поширення інформації про такі збори за посередництвом соціальних медіа тепер рішуче заборонене.

Минулого місяця Європейський Союз продовжив санкції проти Білорусі щоб збільшити тиск на президента Олександра Лукашенка, щоб він звільнив політичних в’язнів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG