Спеціальні потреби

Україна закликає Австрію видворити російського дипломата за «мову геноциду» щодо українців


Архівне фото: офіс ОБСЄ, Відень, Австрія. (AP Photo/Рональд Зак)
Архівне фото: офіс ОБСЄ, Відень, Австрія. (AP Photo/Рональд Зак)

Міністерство закордонних справ України закликає Австрію видворити російського дипломата за «мову геноциду» щодо українців.

Речник Міністерства закордонних справ України закликав дипломатичну спільноту в Австрії бойкотувати посла Росії при міжнародних організаціях у Відні Михайла Ульянова. Як зазначив Олег Ніколенко у своєму твіті, представник Росії закликав у соцмережах «знищити українську націю» і повинен бути видворений з Австрії.

"Посол Росії Михайло Ульянов закликає знищити українську націю. Не можна терпіти цю мову геноциду. Ми закликаємо всю дипломатичну спільноту у Відні бойкотувати Ульянова, а країну перебування Австрію – оголосити його персоною нон грата", - пише український дипломат.

Реагуючи на п’ятничний твіт президента України, в якому Володимир Зеленський подякував Америці та президенту США за надання нового пакету військової допомоги вартістю 775 мільйонів доларів, Михайло Ульянов у своєму твіті написав лише одну фразу: «Жодної пощади українському населенню!»

Згодом він видалив свій твіт і написав, що хотів піддати критиці «політику накачування України зброєю» та «відмову від дипломатії», які «призводять до подальших страждань». І трактувати його слова як «заклик до геноциду», є «підступною інтерпретацією».

«Інформаційна війна не має правил. Моє критичне зауваження щодо політики накачування України зброєю в поєднанні з відмовою від дипломатії (що призводить до подальших страждань) трактується як заклик до геноциду. Підступна інтерпретація, яка не має нічого спільного зі мною та моїми словами», – написав російський дипломат у своєму наступному твіті.

Він додав, що спроби пов’язати його слова про політику Києва із закликом до геноциду є «обурливими і абсолютно неприйнятними». «Брудні методи», – написав Ульянов у своєму твіті.

Однак твіт російського дипломата викликав бурхливу критику у соцмережах.

Радник президента України Михайло Подоляк написав у Twitter, що слова російського посла підтверджують геноцидні наміри російського керівництва щодо українців.

«Російський посол в Австрії Михайло Ульянов заявляє про необхідність «остаточного вирішення українського питання» і закликає до геноциду. У Європі знову чути голоси: «Не всі росіяни, як Путін» і «Може, дамо «Північному потоку-2» працювати». Час зрозуміти: Росія — фашистська вертикаль з мільйонів людей», – написав Подоляк у своєму твіті.

Депутат Європарламенту від Польщі, колишній міністр закордонних справ Польщі Радек Сікорський нагадав російському дипломату його слова з січня цього року, коли Михайло Ульянов запевняв міжнародні організації у Відні, що Росія не планує нападати на Україну.

«Чи Ви є той самий посол Михайло Ульянов, який у січні клявся, що Росія ніколи не зробить нічого такого жорстокого і дурного, як вторгнення в Україну? Люди, вам що, зовсім не соромно?» – написав польський політик у своєму твіті.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG