Спеціальні потреби

Україна заявила про знищення шістьох російських літаків на аеродромі в Ростовській області – ЗМІ


Російські бомбардувальники Су-34 на аеродромі Морозовськ, супутникова світлина, березень 2021 року
Російські бомбардувальники Су-34 на аеродромі Морозовськ, супутникова світлина, березень 2021 року

Україна за допомогою безпілотників знищила шість російських літаків на авіабазі в Ростовській області, пишуть провідні західні ЗМІ, посилаючись на свої джерела.

Джерела служби безпеки повідомили Reuters, BBC та інші провідні ЗМІ що ще вісім літаків були сильно пошкоджені, і близько 20 військовослужбовців могли бути вбиті або поранені.

На базі в Морозовську знаходяться літаки Су-27 і Су-34, які використовуються на передовій в Україні, повідомили джерела.

У Росії не підтверджували атаку на свій аеродром. Західні ЗМІ не змогли незалежно перевірити ці повідомлення.

Як нагадує журнал Forbes, Українська ППО наприкінці лютого та на початку березня збила багато російських військових літаків, переважно на сході України.

Київ тоді повідомив, що в повітрі були збиті 11 винищувачів-бомбардувальників Су-34, два винищувачі Су-35 і раритетний радіолокаційний літак Берієва А-50.

Але цього виявилося недостатньо, щоб зупинити нальоти росіян, тому Київ вирішив знищувати літаки, –ті, близько 200 Су, які ще залишилися у Росії, – ще на землі, вважає Forbes.

Часопис називає нальоти дронів частиною розширеної кампанії рейдів українських безпілотників глибоко всередині російських кордонів.

Напади дронів були спрямовані проти російських нафтопереробних заводів, і в одному випадку, проти фабрики, де складали іранські безпілотники, зауважує часопис.

Як повідомляв Голос Америки, йшлося про фабрику в Єлабузі, Татарстан, де до роботи були залучені студенти, у тому числі іноземні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG