Спеціальні потреби

Український літак «можливо» був збитий російською ракетою


Міністр оборони України повідомив, що в понеділок 14 червня в результаті ракетної атаки – «можливо» з території Росії – був збитий літак АН-26. Про це повідомляє сайт президента України.

Члени екіпажу транспортного повітряного судна підтримували контакт з командуванням, заявив міністр оборони України генерал-полковник Валерій Гелетей.

Інформації про постраждалих немає, проте прес-представник ВС України Владислав Селезньов, відповідаючи на питання Reuters про те, чи може він підтвердити, що екіпаж літака вижив, відповів негативно.

За інформацією Селезньова, на кордоні з Росією в районі Луганська на сході країни розпочато пошуково-рятувальну операцію. Під Луганськом тривають важкі бої з сепаратистами.

Гелетей, цитуючи сайт президента Порошенка, повідомив, що літак здійснював політ на висоті 6500 метрів і, відповідно, не міг бути збитий зброєю, доступною сепаратистам. Тому, робить висновок міністр оборони України, літак був збитий іншим знаряддям – потужнішим, «яке, ймовірно, перебуває на території Російської Федерації».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG