Спеціальні потреби

Юлії Тимошенко висунули звинувачення


Юлії Тимошенко висунули звинувачення
Юлії Тимошенко висунули звинувачення

Колишньому прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко пред'явлено звинувачення у здійсненні злочину. Як повідомляє Генпрокуратура, слідчий з особливо важливих справ ГПУ вирішив змінити статус лідера опозиційної партії «Батьківщина» з підозрюваної на обвинувачувану. Слідчі кажуть, що мають достатньо доказів, щоб звинуватити Юлію Тимошенко у перевищенні влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. У Генпрокуратурі повідомляють, що залишили колишнього прем'єра на підписці про невиїзд.

Як свідчать матеріали слідства, Юлію Тимошенко звинувачують у нецільовому використанні бюджетних коштів. Мовляв, в 2007 році вона особисто дала вказівку спрямувати отримані на екологічні програми кошти на виплату пенсій.

Цю інформацію підтвердила і сама Тимошенко, яку сьогодні вчергове викликали на допит. Вона пояснює, що не бачить у вчиненому жодних порушень. Мовляв, «екологічні» гроші мали надійти до державної скарбниці, що й було зроблено. У цій справі Тимошенко вбачає лише політичний підтекст: «Мені обрали міру запобіжного заходу – це підписка про невиїзд. Вони хочуть, щоб я не мала можливості їздити до людей в регіони, що я не мала можливості їздити на міжнародні заходи. Таким чином вони хочуть обмежити мене від права спілкування з людьми», – заявила Юлія Тимошенко після допиту.

Юристи припускають, що зміна статусу Тимошенко з підозрюваної на звинувачену мала на меті продовжити її перебування на підписці про невиїзд. У справі порушеній за фактом слідчий має десятиденний термін щоб пред'явити звинувачення. В іншому випадку підписка про невиїзд втрачає дію. Відтепер слідчі матимуть два місяці для розслідування справи, кажуть правники. Хоча прокурор може продовжити цей термін практично на невизначений час.

Тимошенко каже, що попри переслідування прокуратури не спинить своєї політичної діяльності: «Я завжди знайду всі сили і можливості бути з людьми і підтримувати їх в ці непрості часи», – заявила колишній прем'єр-міністр. Вона додала, що й надалі приходитиме на усі виклики слідчих: «Я нічого не боюсь, і ніколи від мене не дочекаються страху. І так, як в 2005 році Янукович і його оточення розбігалися по всьому світові, ховаючись від відповідальності, тому що вони знали, що їм є за що відповідати. Так само я говорю: я нікуди не буду від’їжджати, ховатися, в лікарні, за межі України. Я буду в Україні і буду кожен раз – так як встановлено – приходити на допити».

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG