Спеціальні потреби

Сепаратисти в Україні готові перенести місцеві вибори?


Владислав Дейнего і Денис Пушилін
Владислав Дейнего і Денис Пушилін

Заява про це з'явилася перед зустріччю Контактної групи, проте відтак з’ясувалося, що мова йде тільки про другий тур голосування.

Проросійські сепаратисти у вівторок виступили з пропозицією перенести місцеві вибори в контрольованих ними районах Східної України на лютий 2016 року, щоб зрушити миротворчий процес «з мертвої точки».

Таке повідомлення надійшло на підставі заяви, розміщеної на сайті сепаратистського «Луганського інформаційного центру».

За умов, укладених в лютому Мінських угод, які багато разів порушувалися, місцеві вибори на сепаратистських територіях повинні були пройти цієї осені одночасно з виборами в інших регіонах України. Однак після цього Київ заявив про неможливість їх проведення з міркувань безпеки та у зв'язку з проблемами з організацією спостереження.

Сепаратисти, які в односторонньому порядку проголосили свої республіки, натомість, планували провести власні вибори в жовтні-листопаді. Це обурило Київ, який заявив, що він не визнає їх результатів.

Уповноважений представник сепаратистів на мирних переговорах Владислав Дейнего заявив, що для того, «щоб зрушити процес з мертвої точки», керівництво сепаратистів готове перенести дату виборів на 21 лютого.

Заява з'явилася перед початком зустрічі за участю представників сепаратистів, України та Росії, організатором якої виступає ОБСЄ.

Однак згодом представник донецьких сепаратистів у Контактній групі Денис Пушилін повідомив ВВС, що лідери самопроголошених республік мали на увазі другий етап виборчого процесу, тобто повторні вибори.

«Дати проведення першого етапу виборів, а це очільників міст і районів, залишаються незмінними, 18 жовтня в ДНР і 1 листопада в ЛНР», - цитує ВВС слова Дениса Пушиліна.

Дивіться також: Уряд лише удає, що проводить реформи - політолог

Уряд лише удає, що проводить реформи - політолог. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:46 0:00

XS
SM
MD
LG