Спеціальні потреби

Київ та Москва відновили переговори про ціну на газ


Прем’єр-міністр України Микола Азаров
Прем’єр-міністр України Микола Азаров

Прем’єр-міністр України Микола Азаров сподівається знайти взаємовигідне вирішення конфліктних газових питань під час переговорів у Москві.

На засіданні комітету з економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії Азаров заявив, що існуючі газові домовленості нереалістичні та обтяжливі для української економіки.

Він також зазначив, що Україна є найбільшим покупцем та транзитером російського газу до країн Єропи. Під час переговорів Азаров спробує підняти питання про підвищення ціни за транзит російського газу по території України.

Київ прагне добитися зниження ціни, яку Україна платить Росії за газ. У той же час голова Газпрому Олексій Міллер заявив, що не планує змінювати для України формулу розрахунку ціни за газ.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG