Спеціальні потреби

Державний департамент США: російські вибори у Криму нелегітимні


Джон Кірбі
Джон Кірбі

США не визнають результатів виборів до Державної Думи Росії, які проводидимуть у Криму, заявив речник Держдепартаменту Джон Кірбі.

«США не визнають легітимності, і в майбутньому не визнають результатів виборів до російської Державної Думи в окупованому Росією Криму 18 вересня», - сказав речник зовнішньополітичного відомства США Джон Кірбі.

Він також додав, що санкції щодо Росії лишатимуться в силі, поки Крим не стане українським: «Наша позиція абсолютно чітка: півострів залишається невід’ємною частиною України. Санкції щодо Росії, запроваджені через Крим, залишаться у силі, допоки Москва не поверне контроль над Кримом Україні».

Речник Держдепу також засудив тортури та порушення прав людини в Криму: «Ми також продовжуємо бути глибоко стурбованими гуманітарною ситуацією в Криму, включно із статусом етнічної громади татар та численними повідомленнями про зникнення та порушення прав людей».

Вибори до Держдуми Росії пройдуть 18 вересня. Київ закликає міжнародну спільноту не визнавати голосування легітимним на окупованій українській території.

У 2014 році Росія анексувала український Крим. Київ і Захід не визнають цього і вважають півострів й надалі українською територією. Росія ж називає це відновленням історичної справедливості.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є лише «добровольці».

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що вибори «абсолютно нелегітимні» і висловив занепокоєння з приводу «винятково великої кількості» російських військ у Криму.

Тимчасом в суботу вранці група неопізнаних антиросійських протестувальників обкидала феєрверками російське посольство в Києві.

Дивіться також: На форумі «Україна в Вашингтоні 2016» обговорили російську агресію та майбутнє санкцій

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG