Спеціальні потреби

Від вибухів в Уганді загинуло 74 людини


Такими є останні офіційні дані щодо кількості загиблих в результаті вибухів двох бомб у столиці Уганди Кампалі під час трансляції фінального матчу Чемпіонату світу з футболу.

Бомби вибухнули майже одночасно пізно ввечері у неділю, коли групи уболівальників зібралися, аби разом подивитися матч. Найпотужніший вибух стався в Клубі регбі, де люди дивилися матч на великому екрані на дворі. Загинуло 49 осіб, десятки поранено.

Інший вибух прогримів у популярному серед іноземців ефіопському ресторані, де загинуло 15 уболівальників. Серед жертв – один американець. Нейт Ґленн перебував у країні з місією «Невидимі діти», яка допомагає реабілітації дітей, які попередньо були насильно рекрутовані до повстанської армії. Щонайменше троє американців поранено.

Підозра в організацій теракту негайно лягла на сомалійське терористичне угрупуванням Аль-Шабаб. Ця організація, яка має зв’язки з Аль-Кайдою, у понеділок взяла на себе відповідальність за теракт. Речник Аль-Шабаб оголосив, що цей теракт, на підготовку якого пішли місяці, є помстою за участь Уганди в миротворчій місії в Сомалі.

На території Уганди відбуваються тренування солдатів урядової сомалійської армії, які ведуть військові дії проти Аль-Шабаб та інших терористичних угруповань, що контролюють майже усю території Сомалі. Також угандійські солдати беруть участь в місії ООН на території Сомалі.

  • 16x9 Image

    Тетяна Ворожко

    Головна виконавча редакторка Української служби Голосу Америки, журналістка. Висвітлюю політику, відносини України-США, соціальні питання, але найбільш люблю розповісти гарну людську історію. Роблю включення із місця подій, записую інтерв’ю, пишу аналітичні статті, запускаю нові проєкти. Авторка двох книг та двох документальних фільмів. 

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG