Спеціальні потреби

Зеленський: візит делегації ОАЕ у Київ - вияв підтримки України


Президент України Володимир Зеленський прийняв міністра з питань зміни клімату й навколишнього середовища Об’єднаних Арабських Еміратів, голову Офісу з міжнародних справ при Президентові ОАЕ Маріам Альмхейрі
Президент України Володимир Зеленський прийняв міністра з питань зміни клімату й навколишнього середовища Об’єднаних Арабських Еміратів, голову Офісу з міжнародних справ при Президентові ОАЕ Маріам Альмхейрі

Візит делегації ОАЕ до Києва українська сторона розглядає як свідчення підтримки України, заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі із міністеркою з питань зміни клімату й навколишнього середовища Об’єднаних Арабських Еміратів, голову Офісу з міжнародних справ при президенті ОАЕ Маріам Альмхейрі.

"Щиро вдячні за отриману від Еміратів допомогу й розраховуємо, що ваша держава продовжить цю благородну місію", – сказав Зеленський, наголосивши на наслідках скоєних Росією екологічних злочинів під час повномасштабного вторгнення в Україну.

Як повідомляє Офіс президента, сторони говорили й про реалізацію української формули миру та Плану відбудови України. Зеленський наголосив на можливостях для еміратських інвестиційних фондів і ділових кіл брати участь у втіленні цих програм.

Крім того, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розповів Альмхейрі про гуманітарну ситуацію в Україні та ситуацію з правами людини внаслідок російської агресії, а перша леді України Олена Зеленська обговорила із посадовицею будівництво нових будинків для українських прийомних родин.

З початку повномасштабної війни в Україні Об'єднані Арабські Емірати намагалися зберігати нейтралітет, попри тиск країн Заходу на виробників нафти в Перській затоці з метою економічної ізоляції Росії, яка є членом ОПЕК+. Експерти нагадують, що ОАЕ – це стратегічно важлива країна, в якій розташовані американські та французькі морські бази.

При цьому у грудні Україна та ОАЕ розпочали переговори щодо Угоди про всеосяжне економічне партнерство, а міністр зовнішньої торгівлі ОАЕ Тані Аль Зейоуді у коментарі Reuters заявив, що Україна є "ключовим торговельним партнером" для Абу-Дабі.

У квітні британські адвокати закликали уряд США розпочати розслідування щодо високопосадовця та члена правлячої родини Об’єднаних Арабських Еміратів за звинуваченнями в тому, що він міг допомагає російським олігархам в ухиленні від санкцій США, накладених на них унаслідок вторгнення в Україну.

Напередодні Голос Америки повідомляв, що прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час неоголошеної поїздки до Києва оголосив про нову військову допомогу Україні на 500 мільйонів доларів і також повідомив про те, що Оттава виділить додаткову допомогу Україні для порятунку людей, чиї будинки були затоплені після підриву Каховській ГЕС, що є в зоні бойових дій на півдні України.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG