Спеціальні потреби

Юлія Тимошенко: «Сьогодні СБУ займається політичною тиранією»


Лідер БЮТ Юлія Тимошенко
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко

У п’ятницю співробітники українських спецслужб здійснили спробу вилучити сервер з київського офісу опозиційної партії «Батьківщина». Як повідомили у прес-службі БЮТ, вранці до будівлі прийшла група співробітників СБУ, які заявили, що мають припис Генпрокуратури на обшук в офісі і вилучення партійного сервера з партійною документацією. Однак цей припис співробітникам офісу так і не був предявлений. Після прибуття народних депутатів-бютівців працівники Служби безпеки залишили офіс. «Не хочете по-доброму, буде по-поганому», – так передає слова візитерів прес-служба партії.

Інцидент прокоментувала лідер БЮТ Юлія Тимошенко в інтерв'ю «Голосу Америки»:

«Я думаю, що це справжнє обличчя «демократії», яка сьогодні є в Україні. Сьогодні працівники Служби безпеки України намагалися увійти в наш партійний офіс і забрати центральний сервер, на якому ми тримаємо всю інформацію про нашу партію. Безпрецедентні речі новий президент України робить сьогодні через силові структури. І не тільки це стосується нас.

Був досить брутальний випадок, коли Служба безпеки України не допускала в Україну керівника Фонду Конрада Аденауера – Ніколя Ланґе, арештовувала і допитувала блоґґерів і журналістів, чинила тиск на громадські організації.

Сьогодні, на жаль, Служба безпеки України замість того, щоб захищати національні інтереси України, захищати інформацію, яка стосується таємниць державних і власне виконувати свої функції розвідки, контррозвідки, як в будь-яких інших країнах, займається політичною тиранією, займається політичним переслідуванням».

Однак у прес-центрі Служби безпеки такі звинувачення спростовують. Представники СБУ вимагають від БЮТ вибачитись публічно за поширення цієї інформації.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG