Спеціальні потреби

Групу турецьких поліцейських звинувачують у спробі державного перевороту


Турецькі органи звинувачують 33 поліцейських у спробі усунути уряд новообраного президента Таїпа Ердогана.

У понеділок в результаті рейдів у 16 турецьких містах затримано щонайменше 20 поліцейських. Один з арештованих – Якуп Сайгілі, колишній керівник відділу поліції з боротьби з шахрайством.

Це була четверта хвиля рейдів, починаючи з липня, які уряд здійснював для усунення, за словами Ердогана, «паралельної держави» всередині органів безпеки. Уряд звинуватив поліцію у прослуховуванні сотень людей, зокрема Ердогана.

Останні арешти відбулися всього через кілька днів після того, як колишній міністр закордонних справ Ахмет Давутоглу замінив Ердогана на посаді прем’єр-міністра. Давутоглу пообіцяв продовжити кампанію проти тих, кого турецьке керівництво звинувачує в намаганні здійснити переворот.

Ердоган звинувачує духівника Фетхуллаха Гюлена, який живе в США, у використанні мережі його послідовників, впливових серед поліції та інших турецьких органів, для змови проти уряду.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG