Спеціальні потреби

Прем'єр-міністр Туреччини закликав Каддафі піти у відставку


Прем’єр-міністр Туреччини Реждеп Таїп Ердоган
Прем’єр-міністр Туреччини Реждеп Таїп Ердоган

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав лівійського лідер Муаммар Каддафі піти у відставку і негайно покинути країну.

У вівторок Ердоган заявив, що Каддафі проігнорував заклики до реформ і спричинив у країні пролиття крові і сліз. Турецький високопосадовець зазначив, що Каддафі має піти у відставку, щоб припинити страждання лівійського народу.

Туреччина була сильним союзником лівійського уряду і в березні висловлювалася проти накладення санкцій або військової інтервенції в країну.

У понеділок турецький уряд оголосив про евакуацію працівників свого посольства у Лівії. Це була одна з небагатьох дипломатичних місій, яка залишалася відкритою у цій країні. ООН відкликала своє представництво з Тріполі у неділю.

Тим часом прокурор Міжнародного кримінального суду Луїс Морено-Окампо зазначив, що у нього є переконливі докази того, що лівійська влада вчинила злочини проти власного народу. За словами прокурора, суд має документальні зйомки масових незаконних арештів під час мирних демонстрацій у Лівії, як також відео тортур людей.

Міжнародна міграційна організація у вівторок закликала усі сторони, задіяні у конфлікті, дозволити рятувальному судну пришвартуватись у порту міста Місрата. За інформацією організації, у місті перебуває близько тисячі мігрантів і поранених цивільних, яких слід негайно евакуювати.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG