Спеціальні потреби

Екс-президента Туреччини звинувачено у військовому перевороті


Екс-президента Туреччини звинувачено у військовому перевороті
Екс-президента Туреччини звинувачено у військовому перевороті

Суд в Анкарі затвердив обвинувальний висновок у справі колишнього президента Туреччини Кенана Еврена, якого звинувачують у скоєнні «злочинів проти держави». Еврен прийшов до влади внаслідок військового перевороту у 1980 році і перебував на посаді президента країни до 1989 року.

У повідомленні державного агентства новин «Анатолія» зазначається, що суд також затвердив обвинувальний висновок стосовно колишнього командира ВПС Туреччини Тахсіна Сахінкаі.

Прокуратура вимагає для підсудних довічного ув'язнення. Проти 94-річного Еврена і 86-річного Шахінкаі висунуто офіційні обвинувачення в організації державного перевороту в 1980 році.

Заклики до судового переслідування за насильницьке захоплення влади почали надходити після схвалення у 2010 році поправок до конституції, згідно з якими скасовано недоторканність організаторів перевороту.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG