Спеціальні потреби

Туреччина відловила підозрюваного у теракті


Після теракту у Стамбулі, турецькі правоохоронці заарештували підозрюваного в його організації й трьох росіян, пов’язаних із ІДІЛ.

Турецька влада заявила про арешт однієї людини, причетної до теракту 12 січня, що стався на центральній площі Стамбула Султанахмет й забрав життя десятьох туристів. Дев’ять загиблих були громадянами Німеччини, ще одна людина – з Перу.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Ефкан Ала заявив, що затримання підозрюваного в причетності до теракту відбулося під вечір того самого дня, коли стався вибух. Водночас, він відмовився розкрити подробиці про те, ким є затриманий і якою саме була його роль у скоєному.

Крім того, під час вчорашнього рейду турецька влада заарештувала також осіб причетних до так званої «Ісламської держави», включно з трьома громадянами Росії.

Ефкан Ала також повідомив, що смертник, який підірвався на площі Султанахмет – не належав до списку людей, яких розшукують турецькі правоохоронці.

Водночас, за інформацією прем’єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу, цей смертник був одним із бойовиків «Ісламської держави». Він пообіцяв боротися з бойовиками цього угрупування доти, доки не залишиться й сліду їх загрози для Туреччини і світу.

Нагадаємо площа Султанахмет, на якій підірвався смертник, є однією з головних туристичних принад міста. Саме на ній розташовані знамениті Блакитна мечеть і Софійський собор. Очевидці кажуть – під час теракту земля в буквальному сенсі здригнулася.

Туреччина перебуває в тривожному стані ще від жовтня минулого року, коли подвійний теракт забрав життя сотні людей поблизу залізничного вокзалу в Анкарі.

Більше того, напередодні Нового року турецька влада навіть скасувала святкування в тій самій Анкарі – через підозри про підготовку терактів у місті бойовиками «Ісламської держави».

Дивіться також: Україна може подати зустрічний позов проти Росії за Крим, Донбас - юрист

Україна може подати зустрічний позов проти Росії за Крим, Донбас - юрист. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:23 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG