Спеціальні потреби

Президент Трамп висловився за заборону продажу напівавтоматичної зброї


Президент США Дональд Трамп заявив, що підписав меморандум, у якому рекомендується оголосити поза законом напівавтоматичну зброю, схожу на ту, яку було використано в ході недавнього інциденту зі стріляниною в школі в Паркленді, штат Флорида.

Про це президент повідомив під час влаштованої у вівторок церемонії вручення 12 громадянам США Медалі доблесті – вищої нагороди за прояв мужності при забезпеченні громадської безпеки.

Серед нагороджених – п’ятеро правоохоронців із Сан-Бернардіно, Каліфорнія, які в 2015 році перегородили шлях злочинцеві, який влаштував в робочому приміщенні стрілянину, що призвела до загибелі 14 осіб.

Церемонія вручення нагороди відбулася незабаром після того, як президент Трамп зустрівся з постраждалими в ході інциденту в Паркленді.

В останній раз до цього Медаль доблесті було вручено співробітникам правоохоронних органів, що знешкодили злочинця, який у липні минулого року обстріляв учасників матчу з бейсболу, що проходив в Александрії, Вірджинія. В ході того інциденту був важко поранений координатор республіканської більшості в Палаті представників Стів Скалізе.

Дивіться також: Ветеран АТО отримав у США нові протези завдяки підтримці української діаспори

Ветеран АТО отримав у США нові протези завдяки підтримці української діаспори. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG