Спеціальні потреби

Трамп та мільярдер-демократ Блумберг посперечались про зріст


Майкл Блумберг
Майкл Блумберг

Колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг стає все більш помітним учасником боротьби за президентську номінацію від Демократичної партії, що не лишилося без уваги з боку президента Дональда Трампа, який став виступати з критичними зауваженнями на його адресу.

У четвер Трамп присвятив Блумбергу кілька глузливих твітів. «Міні-Майк Блумберг - невдаха, у якого є гроші, але який не вміє вести дебати і абсолютно не має харизми, ось побачите, - написав президент. - Він нагадує мені зменшений варіант кволого Джебба Буша, але той хоча б володіє великим політичним досвідом і краще ставиться до афроамериканської громади».

Міні-Майк - 160-сантиметровий згусток нульової енергії. Йому не варто брати участь в дебатах з професійними політиками
Трамп про Блумберга

«Міні-Майк - 160-сантиметровий згусток нульової енергії. Йому не варто брати участь в дебатах з професійними політиками, - написав Трамп в іншому твіті. - Він ненавидить Божевільного Берні і, при достатній кількості фінансових вкладень, можливо, зуміє його зупинити. Прихильники Берні зійдуть з розуму!»

Сенатор Берні Сандерс отримав найбільше голосів за підсумками партійних голосувань демократів у Айові і Нью-Гемпширі, проте більш помірні виборці вважають його занадто ліберальним, щоб успішно протистояти Трампу.

Окремі оглядачі у США критично висловлюються про кандидатуру Блумберга, вказуючи на те, що його багатство, політичні рішення у минулому та ін. далекі від прогресивних позицій, які загалом набрали популярності серед помітної частини демократичних виборців.

"Ось що треба знати про Майка Блумберга: він реакційний авторитарний політик, який вважає, що плебс має бути вдячним олігархам за мудре керівництво суспільством. Але при цьому він виступає проти вогнепальної зброї та цукру, вірить у глобальні змінити клімату, та відчуває естетичну відразу до Трампа. Можна багато, що зрозуміти - мало хорошого - відштовхуючись від факту, що помітна частина демократів вважають, що через останні три пункти Трамп може бути достойним кандидатом у президенти від Демократичної парті ", - твітує Джефф Спросс, кореспондент видання The Week.


Блуберг-ізм це логічне продовження мислення старших за віком демократів для яких найголовніше перемогти Трампа
Оглядач видання The Hill Саагар Енджеті

Натомість оглядач видання The Hill Саагар Енджеті відзначив, що для частини демократичних виборців Блумберг є більш прийнятним вибором, ніж екс-віце-президент США Джо Байден.

"Блуберг-ізм це логічне продовження мислення старших за віком демократів для яких найголовніше перемогти Трампа. Їм байдуже, що реально пропонує політик, і вони готові підтримати будь-кого, хто відновить нормальний стан справ, перемігли Трампа. Блумберг виглядає краще за Байдена, бо може говорити нормальними фразами", - відзначив Енджеті. ЗМІ, оглядачі у США звертають увагу на те, що екс-віце-президент США Джо Байден під час виборчої кампанії місцями під час виступів втрачав думку, демонстрував забудькуватість та робив випади про учасників зустрічей із виборцями, які ставили йому незручні питання.

Розмовляючи у середу з журналістами в Білому домі, Трамп сказав: «Чесно кажучи, я б вважав за краще боротися на виборах з Блумбергом, а не з Берні Сандерсом, бо у Сандерса є справжні послідовники, незалежно від того, подобається він вам чи ні, згодні ви з ним чи ні. Я особисто вважаю, що те, що він говорить - жахливо, але у нього є послідовники».

У вас за спиною вони сміються над вами і називають вас клоуном. Вони називають вас балаганним клоуном
Блумберг про Трампа

Блумберг, ріст якого насправді становить 170, а не 160 сантиметрів, після чергових насмішок з боку Трампа сказав: «Там, де це важливо, я вдвічі вищий за нього. Ось що відбувається, коли такі кандидати, як я, набирають рейтинг. Решта кандидатів раптом лякаються. Думаю, Дональд Трамп знає, що я можу його перемогти. Ось чому він дозволяє собі подібні коментарі на мою адресу».

«Ми знаємо ... чимало людей в Нью-Йорку, - продовжував Блумберг. - У вас за спиною вони сміються над вами і називають вас клоуном. Вони називають вас балаганним клоуном. Вони знають, що ви отримали спадок і промотали його через дурні операції і некомпетентність».

«У мене є репутація і ресурси, щоб завдати вам поразки. І я це зроблю », - додав Блумберг.

Дивіться також: Демократичні кандидати: хто вони і що кажуть про Україну? Експлейнер

Демократичні кандидати: хто вони і що кажуть про Україну? Експлейнер
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:37 0:00

XS
SM
MD
LG