Спеціальні потреби

США запровадили нові санкції: У переліку Табачник, Віталій Захарченко, Массандра, Магарач


Міністр фінансів США, Джек Лью
Міністр фінансів США, Джек Лью

Міністерство фінансів США у вівторок оголосило про новий раунд санкцій через дії пов'язані з Україною та Росією. Загалом під дію обмежень підпали 34 організації та особи.

“Важливо, щоб Росія здійснила усі кроки необхідні для виконня її забов'язань відповідно до Мінських угод задля забезпечення мирного вирішення конфлікту в Україні. Синхронізуючи наші санкції із тими, які запроваджують наші міжнародні партнери, та попереджаючи спроби уникнути санкцій, ми знову демонструємо непохитний намір США примусити Росію поважати безпеку та суверенітет України”, - заявив Джон Сміт, директор Департаменту контролю за закордонним активами Міністерства фінансів США, коментуючи запровадження санкцій.

Санкції щодо Криму будуть триматись доки Росія не закінчить окупацію півострова
Позиція Мінфіну США

Загалом під дію санкції потрапили: 14 осіб та компаній, які пов'язані із особами, чи установами, які намагалися уникнути попередніх санкцій та ті 50 та більше відсотків яких належать компаніям, на які раніше було накладено санкції; 6 сепаратистів, які загрожували безпеці та стабільності України; 2 колишні українські високопосадовці (за нецільове використання бюджетних коштів та загрозу безпеці та стабільності України); 12 компаній, які працюють в окупованому Криму; компанії-дочки VTB банк, Sberbank, та Rostec.

Зняття санкцій не почнеться раніше, ніж Росія повністю виконає свої забов'язання за Мінськими угодами

Серед іншого санкції наклали на колишнього міністра освіти України Дмитра Табачника, колишнього голову МВС Віталія Захарченка, кримські підприємства "Ялтинська кіностудія", "Азовський лікерогорілчаний завод", "Массандра", державне підприємство завод шампанських вин "Новий Світ", на агрофірму національного інституту винограду "Магарач", "Яндекс.Деньги", ВТБ24, "Генбанк" та "Мособлбанк".

З повним переліком компаній та осіб щодо яких уряд США запровадив санкції 22-го грудня, можна ознайомитись на сайті Мінфіну США.

"Зняття санкцій не почнеться раніше, ніж Росія повністю виконає свої забов'язання за Мінськими угодами, включно з поверненням Україні контролю за її частиною міжнародного кордону з Росією. Ці кроки також демонструють нашу відданість політиці невизнання щодо спроби анексії Криму Росією та наш намір зберігати санкції щодо Криму, доки Росія не закінчить окупацію Криму", - йдеться у заяві Мінфіну США.

Деякі експерти поспішили прокоментувати щойно запроваджені санкції.

Так Олександр Кларксон, викладач Королівського коледжу у Лондоні, відзначив, що "найбільше Росії шкодять ті санкції, які вона запровадила щодо себе сама".

Дивіться також: Людству загрожують мікроби, бактерії стійкі до антибіотиків - попередження ВООЗ

Людству загрожують мікроби, бактерії стійкі до антибіотиків - попередження ВООЗ. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:00 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG