Спеціальні потреби

США й Мексика сперечаються через місце перебування мігрантів з Центральної Америки


Президент Дональд Трамп заявив напередодні, що мігранти із так званого каравану, які подадуться на отримання статусу біженця у США, чекатимуть на рішення суду на території Мексики.

Втім члени нового уряду Мексики стверджують: Мехіко і Вашингтон відповідної угоди не укладали. Майбутня міністр внутрішніх справ країни Ольга Санчес Кордеро наголосила: новий уряд вів переговори із Вашингтоном, але про жодну угоду не може іти мови щонайменше до першого грудня, коли він вони офіційно розпочинають роботу.

Нині на мексикансько-американському кордоні тисячі людей, які чекають на отримання притулку. Напередодні одна жінка травмувалася у спробі перелізти через паркан із малими дітьми.

"Було б дуже РОЗУМНО, якби Мексика зупиняла каравани задовго до того, як вони підійдуть до нашого південного кордону, або якби країни, з яких вони походять, не дозволяла їм формуватись (таким чином певні люди утікають зі своїх країн і наводнюють США. Більше цього не буде). Демократи створили цю проблему. Ніхто не перетне кордон!", - написав президент у Твіттері.

Раніше адміністрація США дозволила військовим, розміщеним на південному кордоні країни, виконувати роль правоохоронців та використовувати смертоносну силу (lethal force).

Дивіться також: На що сподіваються мігранти із латино-американського каравану? Відео

На що сподіваються мігранти із латино-американського каравану? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG