Спеціальні потреби

Трамп закинув Обамі "державну зраду", не навівши доказів


Президент Трамп припустив, що його попередник Барак Обама вчинив державну зраду, пов'язану із розслідуванням зв'язків кампанії Трампа з Росією у 2016 році. Втім, доказів таких звинувачень Дональд Трамп не навів.

“Державна зрада, державна зрада. Це є державна зрада”, - сказав Трамп в інтервю каналу CBN News.

На думку президента США, попередня Адміністрація “шпигувала” за кампанією Трампа у напрямку російського розслідування.

“Вони шпигували за моєю кампанією”, - додав Трамп під час інтерв'ю. - Виявилось, я був правий. Побачимо, що з ними трапиться далі".

Дональд Трамп зазначив, що чекає результатів нинішнього розслідування щодо витоків “російської справи”, а генерального прокурора Коннектикута, який веде це розслідування, назвав “високоповажним”.

“Я хочу бути поза цією справою, інакше це виглядатиме політично,” - сказав президент. - Давайте побачимо, що в них вийде”.

Ще один не дуже добрий день. Трамп, без доказів, звинувачує Обаму у "зраді"
Сенаторка-демократ Емі Клобучар

Трамп та його союзники вже неодноразово звинувачували агентів ФБР у політичний упередженості під час кампанії 2016 року, в рамках розслідування втручання Росії в американські вибори. Президент називав це “полюванням на відьом” .

"Ще один не дуже добрий день. Трамп, без доказів, звинувачує Обаму у "зраді", - заявила у Twitter колишня кандидатка у президенти США, сенаторка Демократ Емі Клобучар.

Як повідомляє журналіст видання Politico Ендрю Десідеріо, деякі республіканці у Сенаті дистанціювалися від заяви Трампа. Журналіст наводить слова сенатора-республіканця Тома Тілліса, який сказав: "я не думаю, що президент Обама скоїв зраду".

Генеральний інспектор Міністерства юстиції минулого року виявив, що ФБР не мало жодних політичних упереджень, вирішивши відкрити розслідування зв'язків у людей з кампанії Трампа.

Напередодні міністр юстиції США Вільям Барр повідомив, що очікує почути результати розслідування щодо коренів “російської справи” до кінця літа.

Дивіться також: Як зробити книжку бестселлером навіть в умовах канантину - приклад українського "Моцарта 2.0"

Інтерв’ю з автором нового українського бестселера “Моцарт 2.0”. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:32 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG