Спеціальні потреби

Трамп припустив, що без вжитих ним заходів кількість померлих від коронавірусу у США була би вищою у 15-20 разів


Без заходів, які вжила адміністрація США, кількість померлих від коронавірусу у країні була би вищою у 15-20 разів і сягнула півтора-двох мільйонів осіб. Про це президент США Дональд Трамп заявив у Twitter.

Твіт Трампа, імовірно, є відповіддю на критику дій адміністрації в умовах пандемії. За даними Університету Джонса Гопкінса, кількість померлих у США наближається до 98 з половиною тисяч осіб.

"Попри всіх політиканів, якби я не діяв добре та вчасно, ми би втратили від півтора до двох мільйонів осіб, а зараз здається, що ця цифра становитиме понад 100 000. Це у 15-20 разів більше, ніж ми втратимо. Я закрив в'їзд із Китаю дуже швидко!"

"Втрата навіть однієї людини через цей невидимий вірус, який мав бути зупинений у місці його походження, у Китаї, це вже забагато. Але я діяв дуже швидко і приймав правильні рішення. Чимало тих, хто зараз скаржиться, тоді вважали, що я дію надто швидко, наприклад, божевільна Ненсі! (це образливе прізвисько президент США використовує для спікерки Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі - прим. ГА)", - заявив президент США. Напередодні президент США також твердив, що успіх його адміністрації у протидії коронавірусу не визнається.

На початку травня, президент США заявляв, що кількість жертв через коронавірус у США може сягнути 80-90 тисяч осіб. У квітні він озвучував прогноз у 50-60 тисяч жертв.

Дивіться також: Як уберегти медиків від коронавірусу: історія лікарні в Ужгороді

Як уберегти медиків від коронавірусу: історія лікарні в Ужгороді. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:59 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

XS
SM
MD
LG