Спеціальні потреби

Президент США дозволив мобілізувати військових резервістів для боротьби з коронавірусом


Президент Трамп підписав указ, що дозволяє Пентагону мобілізувати колишніх військових та Національну гвардію для допомоги у боротьбі з поширенням коронавірусу.

Цей указ дозволить очільникам армії, флоту, авіації та внутрішній безпеці відкликати з резерву до мільйона військових на активну службу строком до 24 місяців.

Указ Трампа дозволить очільникам армії, флоту, авіації та внутрішній безпеці відкликати з резерву до мільйона військових на активну службу

“Міністр оборони чи міністр з внутрішньої безпеки, відповідно до обставин, за цим указом забезпечать проведення консультацій з відповідними посадовцями, щодо використання підрозділів резервних частин Національної гвардії”, - йдеться в указі Президента США.

Дональд Трамп під час прес-конференції у п'ятницю ввечері заявив, що це рішення дозволить федеральному уряду “мобілізувати персонал надзвичайного реагування, щоб допомогти у нашій боротьбі проти вірусу”.

“У нас є багато людей, пенсіонерів, добрих військових, вони повертаються”, - додав американський президент.

Напередодні Міністерство оборони США відправило два військові кораблі-шпиталі у Нью-Йорк та Лос-Анджелес для допомоги у роботі з хворими на коронавірус.

Інженерний корпус армії США у п'ятницю визначив 114 місць, які планують конвертувати у шпиталі на час пандемії

Дивіться також: Українки Нью-Йорку заснували український книжковий клуб

Українки Нью-Йорку заснували український книжковий клуб. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:26 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG