Спеціальні потреби

78% українців остерігаються, що Україну ізолюють, як Білорусію - опитування


Більшість учасників он-лайн опитування на сайті Української служби Голосу Америки вважають, що Європа готова жорстко відреагувати на переслідування лідерів опозиції та згортання владою демократичних свобод. Водночас, коментуючи ситуацію, учасники опитування висловлюють побоювання, що найбільше від ізоляці постраждають пересічні українці.


На початку тижня ми запитали наших глядачів, Чи загрожує Україні міжнародна ізоляція на зразок білоруської?

Із наближенням дати старту чемпіонату Європи з футболу, який цього року спільно проводять Польща та Україна, все частіше з'являються повідомлення про відмову лідерів країн Європи, урядовців та функціонерів приїжджати до України. Таким чином вони висловлюють протест проти переслідування лідерів опозиції та згортання владою демократичних свобод. Причому йдеться як про скасування зустрічей із українським президентом та посадовцями, так і утримання від поїздки на матчі європейської футбольної першості. Оглядачі і експерти заговорили про перші ознаки ізоляції української влади.

В голосуванні на сторінці Української служби Голосу Америки взяли участь 767 осіб. Їх голоси розподілились наступним чином:

Так - 78%

Ні - 18%

Не знаю - 4%

«Без участі Росії, ізоляція української влади не буде повною», - зауважують українці у соціальній мережі Facebook.

Протягом тижня дискусія з приводу реальності ізоляції України тривала на сторінках Української служби Голосу Америки на сайтах Facebook та Twitter.

Ось деякі із коментарів, які ми отримали з різних міст України, а також від українців, які проживають за кордоном:

«На сьогодні українська влада вже повністю ізолювалася від свого народу», - констатує киянин Іван Філатов.

«Щиро сподіваюсь, що ізоляція відбудеться. Можливо, це нарешті розбудить людей, і вони зрозуміють, що не можна так жити далі - з бандитами на шиї і під гаслом "моя хата скраю". Але щось мені підказує, що ці сподівання марні», - думає Роман Гнатюк, львів’янин, який зараз живе у Фінляндії.

«Ізоляція лише вчергове вдарить по кишенях пересічних українців», - каже Олександр Янковський з міста Сімферополь.

«Якщо буде політична ізоляція, то на владу це не вплине, бо поруч Росія з її ресурсами і грішми. Якщо ж ізоляція буде економічною, то з України спочатку видавлять рештки західних компаній, а їм на зміну прийде російський бізнес. Важливо, чи приєднається до ізоляції Росія. Без неї жодна ізоляція не досягне мети. Втім, прості українці постраждають у будь-якому випадку». - каже Віктор Коваленко.

«Те що представники ЄС лише зараз стали погрожувати санкціями, ще раз доводить, яке ж то брудне і несправедливе діло, політика», - зауважує Тарас Цмих з Амстердаму.

Нагадуємо, що щонеділі найцікавіші коментарі з приводу Теми тижня висловлені на сторінках Голосу Америки у соціальних мережах Facebook та Twitter, лунають в телевізійному ефірі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG